Avlyst julemarked på Champs-Elysées

Har du tenkt deg til Paris før jul, for å få med julestemningen på det berømte julemarkedet i hovedgaten Champs-Elysées? Da bør du kanskje heller vurdere en annen europeisk storby, med julemarked. For i Paris finner du det ikke dette året. Julemarkedet på Champs-Elysées ønsker velkommen 15 millioner besøkende hvert år, men Paris har besluttet å avbryte det i år, melder The Local.

I de siste ni årene har 77-åringen Marcel Campion, kjent som “konge av messen”, vært ansvarlig for arrangementet, men i sommer stemte Paris bystyret enstemmighet for ikke å forny avtalen med Campion. Beslutningen er så langt ikke blitt endret til tross for sterkt press, blant annet fra arbeidere som nylig stengte hovedbilårene inne i byen og skapte trafikkork, skriver The Local.

Årsaken til bystyrets vedtak er at bystyremedlemmene ønsker å forbedre kvaliteten på de tilbudene som blir gitt turister og fastboende av julehygge. «Det er ikke bra nok for Paris», sier Jean-François Martins, ansvarlig for turisme ved byens rådhus. Han beskriver bodene som er blitt brukt i forbindelse med julemarkedet som «råtne» og reagerer på at mange av produktene som blir solgt er produsert i Kina.

Bystyrepolitikerne lover å jobbe fremover mot julen neste år for å komme opp med nye og mer kvalitetssikre tilbud. Så dersom det ikke skjer noen endringer i siste liten (En klage er fortiden oppe i en forfatningsdomstol): Det er mange gode grunner for å besøke Paris, men er det julemarkedet på Champs-Elysées som frister, kan du like gjerne holde deg hjemme i Norge, eller reise til en annen by.

https://www.thelocal.fr/20171108/why-there-wont-be-a-christmas-market-on-the-champs-elysees-this-year

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *