Marokko vant fotballkamp, førte til opptøyer i Belgia og Nederland

Forrige lørdag vant Marokkos fotballandslag 2-0 over Elfenbenskysten, og kvalifiserte seg dermed til fotball-VM i Russland. Det førte til alvorlige opptøyer i Belgia og Nederland, der det bor mange innvandrere med bakgrunn fra Marokko. I Brussel ble mer enn 20 politimenn skadet, biler ble brent og butikker ble plyndret, som et resultat av feiringen, ifølge BBC. Også i Nederland ble feiringen voldelig, og politiet rapporterte om at det ble kastet gjenstander mot politimennene.

Belgias innenriksminister Jan Jambon fordømte opptøyene og skrev i en tweeter om “uakseptabel aggresjon i sentrum av Brussel”. “Å leve sammen betyr respekt, også for politiet som er forpliktet til å arbeide for vår sikkerhet dag og natt,” la han til.

http://www.bbc.com/news/world-europe-41961801

http://www.euronews.com/2017/11/12/moroccan-football-fans-riot-in-brussels-after-countrys-world-cup-qualification

 

 

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *