Venstre velgere er minst lojale

I en ny valgundersøkelse kommer det frem at Venstre har de mest ilojale velgerne. Dette skyldes i all hovedsak partiets holdning til regjerings samarbeid, men det forklarer ikke hele saken, venstres velgere tiltrekkes også i høy grad av politikken til SV og MDG som oppfattes som mer miljø vennlige.

Under Stortingsvalget ble partiet reddet av høyre velgere som taktisk stemte Venstre for at partiet skulle komme over sperre grensen, borgerlig side vant valget og Venstre kom over sperre grensen, men det var ikke pga. egne velgere. I følge undersøkelsen skal rundt 120.000 av Venstres velgere ha foretrukket andre alternativer, dette må være foruroligende for partiledelsen som ikke kan belage seg på Høyre stemmer ved kommende valg skal sikkre at de igjen kommer over sperregrensen.

 

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *