Terrorvideoer florerte på YouTube

Over 70 000 videoer med al-Qaida-lederen Anwar al-Awlaki har i årevis florert på YouTube. 50 000 av dem har oppfordret til vold og terror. Mange muslimske ungdommer er blitt radikalisert av al-Awlakis videoer, blant dem sannsynligvis også flere unge menn som har begått alvorlige terrorhandlinger i Europa og USA de siste årene. Først nå har YouTube fjernet videoene som har vært lagt ut i perioden etter 2010, som var forrige gang YouTube fjernet videoer av den islamske ekstremisten.

Til tross for at han ble drept i en amerikansk drone-angrep i 2011, fortsatte Anwar al-Awlaki å inspirere islamsk terror gjennom elektroniske videoer. New York Times rapporterte at avisen for et par måneder siden på et YouTube-søk fant 70 000 videoer med den radikale predikanten. På mandag ga det samme søket kun ca. 18 300 resultater, skriver The Times of Israel. Videoene som gjenstår handler kun om livet hans eller klipp som avviser hans lære.

De 50 000 videoene som stimulerte terror lå ute i flere år til tross for at YouTubes regelverk forbyr innhold som har «som formål å rekruttere for terrororganisasjoner, oppfordre til vold, feire terrorangrep eller på annen måter fremme terrorhandlinger. “

Terroreksperter sier til det israelske magasinet at al-Awlaki var en farlig stimulator til hjemmelaget terror. Han snakket flytende engelsk, og hans prekener var allment tilgjengelige online. Og siden han ble drept i Jemen den 30. september 2011 – og dermed ble martyr i øynene til sine følgere – fikk disse videoene en nesten mytisk kvalitet. Hans primære melding var: Muslimer er under angrep og har plikt til å utføre angrep mot ikke-troende hjemme.

Blant de terroristene som etterforskere og terroreksperter sier var inspirert av Al-Awlaki og hans videoer er paret som utførte San Bernardino-terroren i California, en skyting som etterlot 14 personer døde, og brødrene bak bomben mot Boston Maraton, som drepte tre personer og skadet mer enn 260 andre i april 2013.

https://www.timesofisrael.com/youtube-removes-50000-videos-of-imam-who-inspired-terror-attacks/

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *