Danskfødt terrorist fratatt sitt statsborgerskap

En danskfødt mann med tyrkisk opprinnelse har blitt fratatt sitt danske statsborgerskap og utvist for resten av livet fordi han kjempet for terroristgruppen Den islamske staten, IS, melder flere svenske og danske aviser. Det er de nye terrorlovene i Danmark som gjør det mulig å frata IS krigere deres statsborgerskap, selv om de er født i Danmark.

Høyesterett i Danmark har derfor bestemt at den 25 år gammel IS-terroristen Enes Ciftci skal bli dømt til seks års fengsel og utvisning, til tross for at han er født i Danmark av tyrkiske foreldre, rapporterer Danmarks Radio.

Den 25 år gamle dansktyrkeren blir dermed den andre danske statsborgeren som mister sitt statsborgerskap på grunn av terrorrelaterte forbrytelser. I 2015 ble en dansk statsborger, som kom til Danmark som voksen fra Marokko, fratatt statsborgerskapet og utvist.

Høyesteretts siste beslutning innebærer at den 25 år gamle IS-terroristen blir den første danskfødte borger som er utvist fra Danmark.

Før utvisningen skal han sone dommen på 6 års fengsel. Det er enda ikke bestemt til hvilket land han skal utvises. Dersom han ikke har dobbelt statsborgerskap vil det kunne by på praktiske problemer å få gjennomført.

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *