Hjemmelekse for 12-åringer: skriv om hvorfor du vil bli muslim

12-åringer på en skole i Sunderland i Nord-England fikk i hjemmelekse å skrive om hvorfor de ville konvertere til islam, skriver Daily Mail. Oppgaven hadde denne ordlyden: «Skriv et brev til familien din om å konvertere til islam». Det nektet en stefar til en av elevene å la sin datter gjøre.

Stefaren, Mark McLachlan, gikk i stedet til avisene med saken, etter først å ha nektet stedatteren å fullføre hjemmeleksen. Til Daily Mail sier han at han setter pris på at elevene lærer om verdensreligioner på skolen, men legger til: “Det jeg ikke vil ha er en skole som spør min stedatter om å se på grunner for å konvertere til en annen religion.”

McLachlan besøkte skolen for å gi uttrykk for sine bekymringer og ble fortalt at dette var en del av læreplanen.

McLachlan tok et bilde av oppgaven som elevene hadde fått og publiserte den på nettet. I kommentarfeltet skriver en bruker: «Ville en muslimsk skole be dem om å skrive et brev til foreldrene deres om å konvertere til katolisismen? Det tviler jeg på!»

Den amerikanske tenketanken Clarion Project har skrevet om saken og spurt sine lesere om hvordan de ville reagert dersom de var i samme situasjonen som stefaren. De aller fleste ville tatt kontakt med andre foreldre og levert en felles protest til skolen. Bare 1,1 prosent svarte at de ville la deres barn levere inn en slik hjemmelekse.

http://www.dailymail.co.uk/news/article-5066695/Stepfather-refuses-let-child-complete-homework.html

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *