Engelsk popstjerne støtter Israel i nytt album

Da det engelske pop-ikonet, tidligere frontfigur i The Smiths, Morrissey, i oktober deltok under en live-kringkasting på BBC 6 Music, for å fremme sitt kommende nye album» Low in High School», som vil bli lansert 17.november, vakte to av sangtitlene oppsikt. De hadde navnene «Israel» og «The Girl From Tel-Aviv Who Wouldn’t Kneel».

Det ble spekulert i om den omstridte sangeren ville bruke sitt nye album til å slå et slag for et land som han aldri har lagt skjul på at han ser opp til. The Jewish Chronicle har lyttet seg gjennom sangtekstene og kan bekrefte at spekulasjonene har slått til. Morrissey, som under sin siste konsert i Israel kledde seg med israelsk flagg, og dagen før konserten var blitt utnevnt som æresborger av Tel Aviv, tar i sitt album et kraftig oppgjør med Israels fiender.

I teksten til den nærmere seks minutters lange avslutningssangen på albumet, som The Jewish Chronicle kaller for en «pro-sionistisk ballade» mener det britiske pop–idolet at Israels fiender er preget av sjalusi mot Israel.

I det andre sporet som omhandler jødisk-relaterte temaer synger Morrissey om «The Girl from Tel Aviv».  Teksten er basert på dagboknotatene til Etty Hillesum, som ble myrdet i Auschwitz i 1943.

Morrisseys positive holdning til Israel strekker seg tilbake over et tiår, skriver The Jewish Chronicle. I 2008 ignorerte han oppfordringer fra boikott-kampanjer om å trekke seg fra en konsert der og avsluttet et show med å si: “Gud velsigne Israel”. Han opptrådte også i en video med ordet “Israel” tatovert på underarmen på hebraisk.

I 2012 ble Morrissey gitt en nøkkel til byen Tel Aviv av borgermester Ron Huldai. “Jeg har blitt et lite ansikt for Tel Aviv. Jeg vil være veldig glad for å representere med integritet og lojalitet,” sa sangeren, ifølge The Jewish Chronicle.

 

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *