Mange svensker føler seg utrygge

Færre enn halvparten av kvinner mellom 18 og 29 år føler seg trygge i vårt naboland. Den viser den nye rapporten “Svensker og sikkerhet 2017”, utviklet av alarmfirmaet Verisure i samarbeid med Sifo, skriver den svenske nettavisen Fria Tider. Totalt har 4 200 svensker besvart spørsmål om sikkerhet i hjemmet og nabolaget.

Rapporten viser at omtrent annenhver svenske mener det ikke gjøres nok for å gjøre deres boområder trygge, og mange sier de kan tenke seg å flytte dersom de føler seg alt for utrygge. Kvinner føler seg generelt mindre trygge enn menn, og følelsen av sikkerhet faller jo yngre du er.

“Å føle seg trygg kan virke som en fundamental menneskerettighet, men til tross for det, opplever hver tredje svenske en følelse av usikkerhet i hjemmet og nabolaget,» sier sikkerhetsekspert Fredrik Ringborg i Verisure til Fria Tider.

http://www.friatider.se/h-lften-av-unga-kvinnor-i-sverige-k-nner-sig-otrygga

http://www.mynewsdesk.com/se/verisure/pressreleases/var-tredje-svensk-kaenner-sig-inte-helt-trygg-och-varannan-kan-taenka-sig-att-flytta-paa-grund-av-otrygghet-2262377

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *