En far må kunne gifte seg med sin datter

“FrP vil totalforby barneekteskap, skrev vi i 247avisen 6.november. Det er kun Frp og Demokratene i Norge som vil totalforby barneekteskap. Det er det langt fra alle muslimer som er enige i. Lengst i en annen retning går den egyptiske skriftlærde Muftah Mohammad Maarouf, som ifølge den britiske avisen Daily Mail i en TV-debatt ga uttrykk for at det skal være mulig å gifte seg med nyfødte babyer. Den egyptiske imamen Mazen Al-Sersawi, som underviser ved det prestisjetunge Al-Azhar University i Egypt, mener ifølge samme avis at en far under visse omstendigheter skal kunne gifte seg med sin datter.

 Mazen Al-Sersawi siterer en annen fremtredende islamsk skriftlærd, Imam Al-Shafi’i. Han mener at en far må kunne ha sex med, og gifte seg med, døtre som ikke er født innenfor rammen av en familie. En jente som er født i et utroskapsforhold, er “ikke egentlig datteren hans”, mener den egyptiske imamen. Meningen fremsettes i en video som ble sluppet ut i 2012, men som har blitt spredt kraftig på sosiale medier de siste ukene, skriver DailyMail.

 Når det gjelder den egyptiske skriftlærde Muftah Mohammad Maarouf sitt syn på ekteskap med en baby, fremhever han at «ingen skade er gjort på barnet» og at det i islamsk sharia ikke er noe problem som «hindrer henne i å gifte seg». Det er ingen fast alder for ekteskap når det gjelder kvinner, fremholder han.

http://www.dailymail.co.uk/news/article-5049199/Egyptian-cleric-says-men-marry-daughters.html

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *