Brukte ny teknologi til å ødelegge terrortunnel

Nylig sprengte Israel en terrortunnel som startet i Gaza og overskred grensen til Israel. Tunnelen ble spreng i luften på den israelske siden av grensen og 7 terrorister ble drept, skriver Israel Hayom. Tunnelen ble oppdaget og ødelagt takket være en ny israelsk teknologi, og både statsminister Benjamin Netanyahu og forsvarsminister Avigdor Liberman skryter nå over den nye teknologien, skriver Israel Hayom.

“Jeg har sagt flere ganger at vi utvikler gjennombruddsteknologi for å håndtere tunneltrusselen. Vi bruker denne teknologien,» sa statsministeren kort tid etter at en kontrollert eksplosjon rystet grenseområdet i Gaza. Han sa at Israel holder Hamas ansvarlig for denne typen aktiviteter som kommer fra det områder som de kontrollerer.

Liberman sa at den israelske hærens suksess i å finne og ødelegge tunnelen var “resultatet av imponerende operasjonelle evner, samt et betydelig teknologisk gjennombrudd, noe som gjør at vi bedre kan håndtere tunneltrusselen.” “Budskapet er klart for alle – vi vil ikke tolerere brudd på israelsk suverenitet, og jeg understreker at den kontrollerte eksplosjonen skjedde på vår side av grensen,» understrekte han ifølge nettstedet United With Israel.

Utdannelsesminister Naftali Bennett, som var svært kritisk over Israels beredskap til å håndtere tunneltrusselen før starten av 2014-Gaza-krigen, mente at IDF nå har lært fra Operation Protective Edge (Gaza-krigen i 2014) og «bruker sin etterretning, teknologi, teknikk og operasjonell evne til å stanse slike forsøk og sikre sikkerheten til de som bor i nærheten av Gaza».

Israelske ingeniører jobber for tiden med å sette i stand et grensegjerde mot Gaza som går både over og under bakken, og inkluderer en underjordisk betongbarriere bevæpnet med kameraer og sensorer. Prosjektet vil koste 3 milliarder shekel og beregnes å være ferdig innen 2019.

https://unitedwithisrael.org/netanyahu-liberman-hail-technological-breakthrough-that-enabled-gaza-tunnel-exposure/?utm_source=MadMimi&utm_medium=email&utm_content=Breakthrough+Israeli+Technology+Enables+Terror+Tunnel+Explosion%3B+Australian+PM+to+Israel%3A+%E2%80%98We+Are+Family%E2%80%99%21&utm_campaign=20171031_m142377442_Breakthrough+Israeli+Technology+Enables+Terror+Tunnel+Explosion%3B+Australian+PM+to+Israel%3A+%E2%80%98We+Are+Family%E2%80%99%21&utm_term=Breakthrough+Israeli+Technology+Enabled+Terror+Tunnel+Explosion

http://www.israelhayom.com/2017/10/31/idf-blows-up-cross-border-gaza-terror-tunnel-killing-7/

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *