Truer med raketter mot populær badeby for nordmenn

Nylig traff en rakett fra den sjiamuslimske opprørsbevegelsen i Jemen, som støttes av Iran, flyplassen i den Saudiarabiske hovedstaden Riyadh. Det skal ha sjokkert den nye saudiske prinsen Mohammed bin Salman. Nå truer opprørerne med å sende raketter mot Dubai, en badeby mye brukt av norske solturister. 

Det fremkommer av nyhetsartikkel i det kurdiske nettstedet Rudaw, som har rykte for å være pålitelig. Rudaw på sin side viser til et oppslag i en iransk avis, Kaihan, som 6.november skrev om opprørsbevegelsen Houti, som med støtte fra Iran kjemper mot den jemenittiske regjeringen som er støttet av Saudi Arabia. Den regjeringskontrollerte iranske avisen skrev at Dubai, i De forente arabiske emirater, vil bli neste mål for missilangrepene fra de iransk-støttede Houthi-opprørerne.

Ingen områder i Saudi Arabia er utenfor rekkevidde av rakettene fra Houthi-opprørerne, skriver den iranske avisen på lederplass. Artikkelen nevner en rekke mål for opprørernes raketter, inkludert Riyad, Jeddah og Saudis olje- og gasselskap Aramco. Det legges til at Houthi-opprørerne selv kan gå et skritt lenger og angripe Dubai i De forente arabiske emirater (UAE). Denne typen opplysninger er vanligvis forbudt å viderebringe av iranske aviser av hensyn til nasjonal sikkerhet.

De Forente arabiske emirater er en del av den saudi-ledede alliansen som startet en luft- og militærkampanje mot Houthi-opprørere i 2015 etter starten av borgerkrigen mellom den saudiarabisk støttede Jemen-regjeringen og de sjiamuslimske Houthi-opprørerne, skriver den kurdiske avisen.

Den saudi-ledede alliansen har hevdet at raketten som traff flyplassen i landets hovedstad var levert til opprørerne av Iran. Saudis utenriksminister Adel al-Jubeir sa mandag at de vil svare på den iranske trusselen på en “passende tid”.

http://www.rudaw.net/mobile/english/middleeast/iran/06112017

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *