Feiret årets turist nummer 3 million

Tirsdag fikk et ungt par fra Romania sitt livs overraskelse da de ankom Ben Gurion Flyplass på deres første Israel-besøk, intetanende om at de skulle få treffe den israelske statsministeren, bo i en luksussuite, kjøre i limousin, og bli møtt av den israelske turistministeren Yariv Levin på flyplassen. Men det ble de. Årsak: En av dem var plukket ut som årets turist nr. 3 million.

For så mange turister er kommet til Israel hittil i år. Det er rekord, og de israelske turistmyndighetene mente at det måtte feires. I tillegg vil besøket fra det rumenske paret Ioana Isac og Mihai Georgescu bli brukt i fremtidige turistreklamer.

Paret ble tatt til side på flyplassen, fikk hilse på turistministeren, og ble deretter kjørt i limousin til David Citadell Hotell i Jerusalem og plassert i en luksussuite. De ble fortalt at de skulle få en gratis omvisning i den israelske hovedstaden og ble kjørt til Tower of David Museum i Gamlebyen, skriver Israel Hayom.  Der fikk de vite at den opprinnelig tiltenkte guiden var blitt syk, men at man hadde klarte å finne en vikar. Og vikar var: Statsminister Benjamin Netanyahu.

“Jeg vet ikke hva jeg skal si. Dette er min første gang i Israel,” sa turist nr. 3 millioner, Ioana Isac. Hun forteller at paret dro til Israel blant annet for å feire Mihai sin fødselsdag. Dessuten har de venner som studerer i Israel som de ønsket å besøke.

Den israelske turistministeren, Yariv Levin, mener det er verd å feire turistrekorden. Han ser på enhver turist som en ny ambassadør for Israel ute i verden. Mange av dem reklamerer for Israel på sosiale medier etter hjemkomst. Det er like mye verd som offentlig diplomati, mener han.

Mellom januar og oktober 2017 besøkte 63.000 turister fra Romania Israel, sammenlignet med 40,100 i samme periode i 2016, en økning på 57%. I 2015 kom 37 400 rumenske turister i samme 10-måneders periode, skriver Israel Hayom. Det går 64 flyreiser til Israel fra Romania hver uke. I gjennomsnitt oppholder de rumenske turistene seg syv netter i Israel.

 http://www.israelhayom.com/2017/11/08/3-millionth-tourist-for-2017-lands-in-israel-to-star-welcome/

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *