NRK prøver å så tvil om det jødiske urfolks rett til sitt eldgamle fedreland

I forbindelse med markeringen av 100-årsminnet for Balfour-erklæringen har organisasjonen Senter mot Antisemittisme sendt 10.000 amerikanske dollar (ca.kr 81.0000) til støtte for det jødiske samfunn i Hebron.  Samtidig advarer organisasjonen mot voksende jødehat. «Vi ber alle om å være på vakt mot antisemittisk agitasjon i mediene og sørge for at deres barn og bekjente vaksineres mot det dryppende jødehatet,» skriver Senter mot Antisemittisme.

Organisasjonen som er stiftet for å motarbeide alle former for antisemittisme skriver at den de siste dagene har registrert at NRK i forbindelse med dekningen av 100-årsminnet for den britiske utenriksministerens løfte om en egen jødisk stat i Palestina har brukt mye tid på å forvrenge meningen med Balfour-erklæringen og å snu fakta opp ned.

«NRKs valg av ”eksperter” som prøver å så tvil om det jødiske urfolks rett til sitt eldgamle fedreland, er ikke tilfeldig.  Det eneste som blir resultatet etter flere dager med desinformasjon og propaganda fra NRK er en intensivering av antisemittismen her til lands.  Det registrerer vi umiddelbart,» skriver senteret.

Balfourerklæringen var i sin tid et viktig steg i retning av opprettelsen av staten Israel. I denne tidsperioden mellom de to verdenskrigene hadde England ansvaret for Palestina på vegne av Folkeforbundet.

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *