FrP foreslår totalforbud mot barneekteskap

FrP vil fjerne regelen som gjør det mulig for 16- og 17-åringer å søke om dispensasjon til å gifte seg.

Selv om det er veldig få under 18 år som har fått dispensasjon til å gifte seg i Norge de siste årene, vil dette forbudet sende et viktig signal utenlands om at vi ikke aksepterer at mindreårige gifter seg, sier barne- og likestillingsminister Solveig Horne (Frp) til nettavisen.no

Utenlandsk ekteskap

FrP foreslår også å stramme inn og klargjøre reglene for godkjenning av utenlandske ekteskap.

– Reglene om godkjenning av utenlandske ekteskap er kompliserte, og det har vært uklart hvor grensene går for hvilke ekteskap norske myndigheter skal godkjenne, skriver regjeringen.

 

I alle land hvor sharia-familielovgivningen har makt er det normalt å gifte seg med jentebarn helt ned i 9 års alderen. For brudgommen er dette helt normalt og etter lovverket og kulturen. Hans far, onkel, bestefar, imamen og profeten har gjort det samme. Sharialoven er viktigere en menneskerettigheter og alle andre lover i muslimske land og kulturer.

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *