For få arbeidere på stortinget

«Det er for få arbeidere på Stortinget. Selv var jeg ufaglært arbeider på et fiskeoppdrett før jeg kom inn på Stortinget i 2013. Noen har reagert på at jeg ikke har formell, høyere utdanning. Det finner jeg meg ikke i,» sier Fremskrittspartiets stortingsrepresentant Roy Steffensen til Dagsavisen, referert av ABC Nyheter. Han skal nå leder Stortingets utdanningskomite.

Når jeg først er valgt inn skal jeg ikke sitte på bakerste benk og være noen annenrangs stortingsrepresentant som får beskjed fra politiske broilere om hva jeg skal stemme,» lover han.

Steffensen sier til Dagsavisen at han håper han kan få løftet statusen til yrkesfagene. «Jeg vil at folk skal se at det er flott å være en helt vanlig arbeider. Norge trenger flere håndverkere. Jeg brenner virkelig for at de som går på yrkesfag skal få lærlingplass. Skal de velge den veien må de vite at de får fullført og har en framtid. Og det er mulig å lykkes,» sier han.

Steffensen ønsker å se nærmere på om det er nødvendig med videregående skole for alle elevene, eller om noen bør kunne gå rett fra ungdomsskolen og ut i bedrift. «Er du skikkelig skolelei etter ungdomsskolen, kan dette være en løsning. For noen vil et avbrekk kunne gjøre at motivasjonen for å starte videregående opplæring kommer tilbake» sier han.

https://www.abcnyheter.no/nyheter/politikk/2017/11/04/195344754/roy-steffensen-det-er-fa-arbeidere-pa-stortinget

 

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *