900 terrorrelaterte saker etterforsket i Tyskland hittil i år

Ikke alle terrorhandlinger ender med tap av menneskeliv og når frem til avisspaltene. Den tyske føderale statsadvokatenes kontor har behandlet 900 terrorrelaterte saker hittil i 2017, skriver Welt am Sonntag. I mer enn 800 av dem var radikale islamister involvert. I rundt 300 av sakene er tiltalebeslutninger oversendt til de lokale statsadvokatkontorene i delstatene. Antall saker har blitt nesten firedoblet i forhold til året før. I 2016 ble det rapportert om 250 nye terrorhandlinger, skriver Bild, som siterer Welt am Sonntag.

Visepresidenten i det fridemokratiske partiet, FDP, Wolfgang Kubicki, krever nå flere ansatte i domstolene som et resultat av økningen. “Med tanke på total overbelastning trenger vi betydelig flere ansatte i både straffeforfølgelsen og domstolene. Hvis islamister ikke er tyske statsborgere, bør utvisningen være obligatorisk og håndhevet, “krever FDP-politikeren.

Den presiderende dommeren ved den regionale domstolen i Düsseldorf, Barbara Havliza, advarer ifølge avisen mot islamistisk radikalisering i fengsler. “I fengsler må radikaliseringsprosesser motvirkes umiddelbart,” sier hun.

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *