Økt grensekontroll i Europa årsaken til færre asylsøkere til Norge

I 2016 søkte 3 460 personer om beskyttelse i Norge. Det er det laveste antallet siden 1997. Integreringsminister Sylvi Listhaug har gjentatte ganger tatt det til inntekt for regjeringens innstramninger. Det er utlendingsdirektoratet ikke enig i. I en artikkel på deres hjemmeside skriver UDI at deres vurdering er at grense- og ID-kontroller i Europa har avgjørende effekt på ankomsttallene til Norge.

«Grensekontrollene internt i Schengen og på Vest-Balkan hadde stor effekt i 2016, noe som medførte et historisk lavt antall asylsøkere til Norge. Det kommer imidlertid asylsøkere til Nord-Europa også i dag, til tross for omfattende grensekontroll,» skriver UDI.

Til tross for at flere land mellom Norge og Middelhavet har innført grensekontroller som gjør det vanskelig for asylsøkere å ta seg frem til Norge forventer Utlendingsdirektoratet dobbel så mange asylsøkere til Norge i år og neste år enn i 2016. «De sikkerhetsmessige og/eller sosioøkonomiske forholdene er fortsatt svært vanskelige i mange av avsenderlandene. Migrasjonspotensialet er stort, og det er ingen informasjon som tyder på at potensielle asylsøkeres motivasjon for å emigrere er redusert,» mener UDI.

https://www.udi.no/statistikk-og-analyse/statistikknotater/forventninger-om-antall-asylsokere-til-norge-i-2017-og-2018/

Facebook Comments

En tanke om “Økt grensekontroll i Europa årsaken til færre asylsøkere til Norge

  • 2. november 2017 på 19:15
    Permalink

    Grense- og ID-kontroller i Europa har avgjørende effekt på ankomsttallene til Norge.

    Derfor er det sjokkerende at Regjeringen fortsatt støtter EØS og Schengen-avtalen.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *