Tidligere etterretningssjefer fra Israel og Saudi Arabia møttes i New York

forholdet mellom Israel og Saudi Arabia blir stadig mer avslappet. Søndag møttes den tidligere direktøren for Israels etterretningstjeneste, Mossad, Efraim Halevy, og den tidligere lederen av Saudi-Arabias etterretningstjeneste, prins Turki al-Faisal, i en synagoge i New Yotk for å diskutere amerikansk utenrikspolitikk, skriver United With Israel.

Samtidig har det de siste dagene versert rykter i israelske medier om at den  saudiske kronprinsen Mohammed bin Salman nylig besøkte Israel for hemmelige møter med israelske regjeringstjenestemenn. De saudiske myndighetene har benektet at et slikt møte fant sted, og den tidligere saudiarabiske etterretningstjenesten mente også at disse ryktene ikke var korrekte, skriver United With Israel.

Halevy benyttet anledningen til å fortelle om et møte som nesten fant sted på 1970-tallet mellom  den israelske utenriksministeren Abba Eban og al-Faisals forgjenger Kamal Adham. “En kollega av meg klarte ikke å vekke Eban opp i tid, så han gikk glipp av møtet,” sa Halevy. “Jeg beklager alltid den hendelsen”.

Israel og Saudi Arabia har i dag felles standpunkt når det gjelder Irans forsøk på å skaffe seg atomvåpen, og Turki al-Faisal benyttet møtet til å gi full støtte til Donald Trumps Iran-politikk.

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *