Gert Wilders: Islam er ingen religion

«Vi lever i et fritt land, men etter min mening er islam ikke en religion. Det er en totalitær, farlig og voldelig ideologi, kledd som en religion. Folk har lov til å tenke det de vil, men jeg har også rett til å si at islam ikke skal inkluderes i de konstitusjonelle frihetene», sier lederen i det nederlandske Frihetspartiet, landets nest største parti, Geert Wilders, i et ferskt intervju med den nederlandske avisen De Telegraaf.

På spørsmål om han mener at en muslim ikke kan være moderat, svarer han: «Ifølge Koranen er det ikke mulig. Jeg tror personlig at det er ekstremistiske mennesker og moderate mennesker. Men jeg tror ikke på to slags islam. Det er bare en. En som er umulig å reformere. Og selv om det ville vært mulig har vi ikke råd til å vente ytterligere 150 eller 300 år. Jeg tror det aldri vil skje.»

Dette mener han bør skje: “Vær oppmerksom på problemet. Vær våken å si at islam ikke kan integreres. Definer islam som en voldelig totalitær udemokratisk ting, og stopp innvandringen fra islamske land.»

Wilders sier i intervjuet med den nederlandske avisen at han ikke utelukker at det i det lange løp kan bli nødvendig å forby islam. Men han vil vurdere hvordan det kan skje, og antyder et forbud mot praktisering i det offentlige rom. «Du kan ikke forby en ide, det er umulig. Du kan ikke forby kommunismen heller,» presiser han. Men å forby islamsk synliggjøring i det offentlige mener han kan være en mulighet.

Facebook Comments

2 tanker om “Gert Wilders: Islam er ingen religion

 • 30. oktober 2017 på 04:52
  Permalink

  Dette er så enig så enig i. Islam burde ikke fått sluppet inn i vesteuropeiske. Langt mindre få lov til å sette opp moskeer danne islamske råd m.m. vi er inne i en farlig utvikling?

  Svar
 • 30. oktober 2017 på 09:55
  Permalink

  “Men å forby islamsk synliggjøring i det offentlige mener han kan være en mulighet.”

  Men vil det å gjøre det privat og langt på vei usynlig, gi det resultat Wilders ønsker? Kanskje det motatte?

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *