Barnevernet brukt 2 1/2 år på å få sak opp, brukte det som argument mot gjenforening med foreldrene

igår skrev NRK om en barnevernssak der to barn ble tatt fra deres foreldre. Etter 2 1/2 år kom saken opp for fylkesnemnden som behandler barnevernssaker, til tross for at loven sier at det ikke skal gå mer enn 3 måneder. Den nå 14 år gamle datteren fikk komme hjem til sine foreldre, men den nå 4 år gamle sønnen måtte bli hos sine fosterforeldre. Barnevernet argumenterte blant annet med at det var gått så lang tid at han var blitt vant med sine nye omgivelser, og fikk medhold.
Begrunnelsen for å ta barna fra deres foreldre var verken grov omsorgssvikt, vold eller seksuelt misbruk, som barnevernet hevder er eneste årsakene til å fjerne barn fra deres foreldre, men manglende oppmerksomhet og kunnskaper om barnepass, stell og stimulering. I stedet for å gi hjelp til familien valgte barnevernet å fjerne barna fra foreldrene, men leverte til slutt tilbake det eldste barnet.
 Sønnen ble imidlertid holdt hos fosterfamilien, med fylkesnemden støtte, også fordi den ifølge NRK mente at moren krevde særlig oppfølging, og at det derfor vil være faren som må bære hovedtyngden av omsorgen. Den sakkyndige mente at han har omsorgsevne, men ikke “omsorgskapasitet”. Å ta vare på to barn ble for mye for en far, mente de. Barnevernet kunne gått inn i familien med hjelpetiltak, men valgte altså å presse gjennom en fjerning av sønnen fra hans kjødelige familie.
Anket
Vedtaket er anket til Tingretten. Hvis vedtaket blir stående, innebærer det at familien aldri vil få tilbake sin fire år gamle sønn, skriver NRK. Selv om de aldri har brukt vold mot gutten eller behandlet ham dårlig, får foreldrene nå lov til å treffe ham kun fire ganger i året, to timer hver gang.
“Jeg vil så veldig gjerne at vi skal være sammen som familie. Jeg vil leve et vanlig liv sammen med de andre ungdommene på skolen, og komme hjem til en vanlig familie, der vi er sammen alle sammen”, sier den fortvilte datteren til NRK..
Facebook Comments

3 tanker om “Barnevernet brukt 2 1/2 år på å få sak opp, brukte det som argument mot gjenforening med foreldrene

 • 28. oktober 2017 på 20:33
  Permalink

  Fy fan det er ikke mulig, ungen må hjem og noen må straffes får og ødelegge identiteten og traumatisere små barn!!!!

  Svar
 • 30. oktober 2017 på 09:43
  Permalink

  Til Solgunn:

  “Skriftlig spørsmål på Stortinget om barnevernets ansvar”
  http://forum.r-b-v.net/viewtopic.php?p=39474#p39474

  Dette gjelder en annen barnevernssak, men det spiller liten rolle: I krystallkulen kan vi se at ingen blir straffet. All fornuft er fordampet og alt snudd på hodet i verdens beste land. – Kanskje verdens beste på lignende måte som de øst-europeiske “arbeiderparadisene”?

  Svar
 • 30. oktober 2017 på 20:11
  Permalink

  En ung dame som heter Tonje har meget verdifullt beskrevet på bloggen sin hvordan barnevernet har herjet med henne og familien i lang tid. Hun er kommet opp i over 70 innlegg nå. I går skrev hun om en tilsynssak som de gjennom å skrive til statsråd Horne har fått denne til å instruere fylkesmannen om å gjennomføre.
  Mange andre som har vært oppe i barnevernsuføre, har forsøkt å gå direkte til fylkesmannen og klage. Det fører normalt ikke til noe som helst, og iallfall ikke til noen bedring av saken. Det norske folk fortsetter allikevel fortrøstningsfullt å se opp til statsråder og fylkesmenn og tro at de vil sette barnevernet på plass. Tonje her er skarpere enn de fleste; hun har ikke drømme-forestillinger om Norge lenger.

  Her er hennes beskrivelse av hvordan fylkesmannens kontor responderer på hennes spørsmål om straff:
  http://toonje.blogg.no/1509308470_fylkesmannen_og_tilsynssak.html

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *