4 EU-land har tatt imot 28 asylsøkere fra EU-kvoten, Norge har tatt imot 1500

Selv om Norge ikke er medlem av EU og derfor ikke har vært forpliktet til å ta imot asylsøkere fra middelhavslandene etter den kvoteordningen EU har utarbeidet, har Norge hittil i år tatt imot 1500 av EUs asylsøkere. I tillegg har vi hittil i år tatt imot 3.421 kvoteflyktninger, de fleste hentet fra leirer i Libanon, ifølge Sunnmørsposten. Til sammenlikning har Tsjekkia, Slovakia, Ungarn og Polen til sammen tatt imot 28, de fleste, 22, ble tatt imot av Tsjekkia.
I alt er det kommet 3052 asylsøkere til Norge hittil i år. Det lave tallet sammenliknet med tidligere år skyldes blant annet alle grensehindringene mellom Middelhavet og Norge.
“Vi skulle ikke tatt imot en eneste flyktning”, sier den tsjekkiske populisten Andrej Babiš, som kalles «Tsjekkias svar på Trump», ifølge
Dagsavisen. Han gjorde storeslem under valget på ny nasjonalforsamling i Tsjekkia, og blir trolig landets neste statsminister.
I EUs juridisk bindende avtale som ble vedtatt i 2015, skulle 160.000 flyktninger flyttes fra Hellas og Italia til andre land i Europa i løpet av to år for å lempe trykket på landene i sør. Avtalen, som gikk ut i september, har vært mislykket: To år etter har kun én tredel blitt relokalisert, skriver Dagsavisen.
http://www.dagsavisen.no/verden/tok-imot-28-av-11-069-flyktninger-1.1045263
Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *