Titusenvis av asylsøkere får bli i Sverige

Titusener av asylsøkere innvilges nå rett til å bli boende i Sverige. Nesten halvpartene av de asylsøkerne som strømmet inn i landet i 2015 får bli. Til nå har 61386 av de 133912 asylsøkerne som kom til vårt naboland mellom juli og desember 2015 fått positivt svar på deres asylsøknader, melder Svensk TV.

Og enda har langt fra alle fått ferdigbehandlet søknadene. Nesten hver femte asylsøker som kom høsten 2015 venter fortsatt på oppholdstillatelse, viser tall fra det svenske “MIgrasjonsstyret”.

Tilstrømningen av mennesker har påvirket Migrasjonsstyrets behandlingstider, skriver SVT. Før 2015 var behandlingstiden et par måneder, i dag kan det ta flere år før asylsøkeren blir varslet om oppholdstillatelse. Imens blir de værende i Sverige.

Ifølge tallene utstedt av de svenske innvandringsmyndighetene for SVT, venter fortsatt over 18 prosent (24 561) asylsøkere som kom til Sverige høsten 2015 på et svar. 61386 har fått oppholdstillatelse og bare 18 prosent (23 853) er nektet. Andre har trukket søknadene eller blitt sendt til andre land i Europa for å få sine søknader behandlet der.

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *