Sosiolog: Norsk kultur skaper spilleavhengige innvandrere

Innvandrere er sterkt overrepresentert blant personer med problemer med spilleavhengighet, skriver Utrop. “For mange er det å tilpasse seg den norske kulturen både stressende og belastende. De som ikke lykkes med dette, blir lettere spilleavhengig”, sier sosiolog Silje Hirsch til Vårt Land.
Privat

Hun er prosjektleder for en rapporten fra Blå Kors om spilleavhengighet. I rapporten forteller minoritetsmiljøene om lang saksbehandlingstid for opphold og familiegjenforening, og vanskeligheter med å få jobb. Mange av de spurte mener at å gjøre det enklere for innvandrere å klare seg i Norge, ville forhindre at mange blir spilleavhengig.

I en rapport som nylig ble lagt ut i England av Fair Gambling Charity blir Paddy Powers sterkt kritisert for at de legger sine bettingshop med spilleautomater til innvandrerdominerte bydeler. Også i Norge er problemet stort, skriver Utrop.

En undersøkelse utført av SINTEF i 2008 viste at 0,7 prosent av de som er født i Norge, har et spilleproblem. Blant personer født i et ikke-vestlig land er tallet 4,7 prosent, mens blant personer født i et annet vestlig land enn Norge er tallet 2,4 prosent. Som oftest er det mannen i huset som styrer økonomien og er mest utenfor husets fire vegger når det gjelder innvandrerne fra ikke-vestlige land, så spilleavhengigheten blant akkurat denne gruppen må sies å være alarmerende, mener Utrop.

http://www.utrop.no/Nyheter/Utenriks/32292

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *