Trodde det var greit å voldta 13-åringer i Norge

To 13 år gamle jenter ble ifølge politiet lokket inn i et hus i Grimstad og voldtatt tidligere i år. To tenåringer fra Nord-Afrika har stått tiltalt i saken som nylig gikk for Aust-Agder Tingrett. I retten skyldte den eldste av de tiltalte, en gutt på 19 år, som kom til Norge som asylsøker, på kulturforskjeller.

Voldtektsforbrytere fra mørkeste Afrika må utvises fra Norge  

Kulturforskjeller har flere ganger blitt benyttet som formidlende omstendighet under rettssaker i Sverige der voldtektsmenn med bakgrunn som asylsøkere har fått svært milde straffer.

Politisk nestleder i partiet Demokratene i Norge, Vidar Kleppe, sier til 247avisen at en slik unnskyldning er helt forkastelig. «Det er ikke troverdig, og i den grad det faktisk er tilfelle at asylsøkere tror de kan tvinge seg til sex med 13-åringer her i landet, viser det hvor feilslått vår asylpolitikk er,» mener han.

Kleppe mener at alle asylsøkere og flyktninger som kommer til Norge må skrive under en erklæring om at de har satt seg inn i norsk lov og føler seg forpliktet til å følge dem, og at de forstår at konsekvensene ved å bryte lover over en viss minimums strafferamme blir hjemsendelse, uansett påstått beskyttelsesbehov,» sier han.

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *