Sverige på vei mot et elitestyrt «diktatur»

I fremtiden kommer vanlige svensker til å få stadig mindre innflytelse over svensk politikk, som vil bli styrt av en liten politisk elite fra partier som stort sett mener det samme. Det mener den tidligere sosialdemokratiske lederen Håkan Juholt, som gikk av leder i 2012 og siden blant annet har vært ambassadør på Island.

«Hvor gammel er sønnen din? Fire? Når han er gammel, vil han ikke leve i et demokrati, men i et teknokrati eller et diktatur. Det er så ille i helvete. Jeg er trist å si det, men jeg er 100 prosent sikker. Vi er i ferd med å demontere demokratiet», sier han til Svenska Dagbladet, gjengitt i den svenske nettavisen Fria Tider.

Ifølge Juholt vil tankene ikke rulle på landets gater, men diktaturet vil bli mer sofistikert enn det. Han påpeker at færre mennesker blir valgt av partiene mens partiene avstemmer ideologien sin. Juholt mener at Sveriges fremtid vil bli styrt av en elite og ikke av innbyggerne selv. «Demokratiet skyver svenskene ut av hendene», sier han.

Håkan Juholt har jobbet for en stund som ambassadør på Island. Han er veldig seriøs i sine uttalelser og forklarer også til SvD at han ikke kommer til å besøke Sverige en gang i de neste årene. Han er så bekymret for utviklingen her, skriver Fria Tider.

http://www.friatider.se/h-kan-juholt-flyr-sverige-p-v-g-att-bli-en-diktatur

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *