Israel-venner til makten i Østerrike

Det kristenkonservative partiet og det innvandringskritiske Frihetspartiet fikk til sammen godt over halvparten av stemmene ved valget i Østerrike forrige helg, og de fleste ekspertene mener at det nå ligger an til en koalisjonsregjering av disse partiene, som begge har ledere som har besøkt Holocaust-museet i Jerusalem, tatt kraftig avstand fra anti-semittisme og uttrykt sympati med Israel.

Lederen for FPÖ, Heinz-Christian Strache, besøkte Holocaust-museet Yad Vasheim august i fjor etter invitasjon fra sentrale politikere i statsminister Benjamin Netanyahus Likud-parti. Under besøket la han ned krans ved minnesmerket over nazismens ofre og uttalte i etterkant at Israel står i fronten i kampen mot islamsk ekstremisme.

Også valget største seierherre, Sebastian Kurz, fra det kristenkonservative partiet, har besøkt Holocaust-museet i den israelske hovedstaden.

“Mine besøk til Yad Vashem, så vel som mine mange møter med overlevende i Holocaust, beveget meg dypt. Jeg har alltid vært veldig klar på at vi – og det inkluderer den nye østerrikske generasjonen – aldri skal glemme Holocaust og grusomhetene begått under andre verdenskrig. Østerrike må møte sin egen historie, og det inkluderer de mørke sidene av den,» sier han i intervju med den israelske avisen Israel Hayom etter valgseieren.

http://www.israelhayom.com/2017/10/17/austrias-chancellor-elect-denouncing-anti-semitism-a-precondition-for-coalition/

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *