Asylsøkere sterkt overrepresentert i voldstatistikkene, og får milde straffer

I Sverige er det de siste årene idømt svært milde dommer for voldtekter der asylsøkere har vært innblandet. Nå ser det ut til at norske domstoler har den samme formildende holdninger. En 20 år gammel asylsøker fra Somalia er dømt til kun to års fengsel for å ha voldtatt en kvinne i ankomsthallen på Oslo Lufthavn på Gardermoen i mars 2016, skriver Nettavisen.

Asylstrømmen til Europa de siste årene har medført en kraftig økning av voldtekter og grov vold i flere europeiske land, og verst i Tyskland. Antall voldelige angrep ble nesten doblet i 2016. I Baden-Württemberg var det en økning på 95,5 prosent i antall fysiske angrep utført av asylsøkere og innvandrere. I Bayern var økningen på 57,8 prosent, skrev nettavisen Breitbart i mars i år.

Asylsøkere var også overrepresentert når det gjelder tyveri og narkotikaforbrytelser, skrev Breitbart. 107.417 av totalt 251.000 personer mistenkt for kriminalitet i delstaten i 2016 var utlendinger. Av disse var 25.279 asylsøkere og flyktninger. De fleste kom fra Syria, Gambia og Afghanistan.

I Bayern beskrev delstatens innenriksminister Joachim Herrmann kriminalitetsutviklingen blant asylsøkere som «bekymringsfull». «Økningen i kriminalitet i Bayern i 2016 skyldes i hovedsak utenlandske mistenkte, særlig innvandrere,» sa ministeren.

Antallet drap i Bayern økte med 15 prosent i 2016, mens voldsforbrytelser utført av asylsøkere økte med 93 prosent til 3,495 saker. Når det gjaldt tyverier var 42,8 prosent av mistenkte av utenlandsk opprinnelse. Også i Tysklands hovedstad Berlin viste kriminalitetsstatistikken ifølge Breitbart at innvandrere er overrepresentert sammenlignet med tyskere.

Voldtekten som den somaliske asylsøkeren ble dømt til kun 2 års fengsel for skjedde ifølge Nettavisen da kvinnen i begynnelsen av 20-årene satt og ventet på kjæresten sin i ankomsthallen på flyplassen. Ifølge dommen satt hun inntil veggen ved heisen ved parkeringskjelleren da den 20 år gamle asylsøkeren oppsøkte henne.

Han skal ha vært hyggelig, gitt henne komplimenter og bedt om å få telefonnummeret hennes og om å få legge henne til på Facebook, noe kvinnen avslo. Deretter forsøkte asylsøkeren å kysse henne på munnen, men kvinnen trakk seg unna. Han holdt henne så fast, befølte henne og begikk seksuelt overgrep mot henne, mens kvinnen forsøkte å vri seg unna og ropte på hjelp. Da hun fikk øyekontakt med en mann som kom mot dem, slapp 20-åringen tak i henne og forsvant derfra.

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *