Får bot etter å ha publisert bilder av kriminelle utenlandske bander

Tor Sigurd Bransdal var lei av at tyveriet ble henlagt og gikk ut med overvåkningsbilder av de han mente stod bak tyveriet i bedriften. Datatilsynet har nå slått fast at det var ulovlig og har gitt bot, skriver fedrelandsvennen.

I anken slår Datatilsynet fast at den lovlydige norske bedriftseieren skal ha en bot på hele 75.000 kroner etter å ha publisert overvåkningsbilder på Facebook av disse kriminelle utlendingene som herjer fritt i Norge.

Tidligere medlem av stortingets justiskomite Vidar Kleppe ( Demokratene i Norge) har interessert seg for saken og forlanger nå at justisministeren må snarest rydde opp i denne skandalen.

– Dette er dypt urettferdig og en demonisering av en hedersmann som kun vil forsvare seg når han blir utsatt for tyveri. I stedet er det han som blir framstilt som kriminell. Om ikke Per Willy Amundsen vil gripe inn, kan han holde så mange festtaler han bare vil, sier Kleppe som legger til at her har justisministeren fra FrP en jobb å gjøre.

Facebook Comments

En tanke om “Får bot etter å ha publisert bilder av kriminelle utenlandske bander

  • 19. oktober 2017 på 13:00
    Permalink

    Har datatilsynet noe i mot at det deles bilder av personer som ikke kan identifiseres? I følge politiet er bildene ikke egnet til å gjenkjenne bandittene. Her må politi og DT bli enige. Kan de gjenkjennes, må de pågripes. Hvis ikke er der ikke grunlag for bot. Sannheten er at politiet vet godt hvem de er. Men de må prioritere saker som bedrer oppklaringsprosenten uten at noen trekker rasimekortet.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *