Planla angrep mot fotballstadion

Den engelske fotballklubben Millwall ble passet spesielt godt på av det britiske sikkerhetspolitiet forrige måned. Politiet oppdaget planer om et terrorangrep mot lagets hjemmestadion, skriver den britiske avisen The Sun. Klubbsjefene oppdaget at en medarbeider i klubben som hadde konvertert til islam hadde sendt mobiltelefonopptak av Lions stadion, klubbens hjemmebane, til en kontakt i Pakistan.

Medarbeiderens Facebook-side inneholdt skjermdumper av Facebook-samtaler, samt lenker til den kontroversielle Finsbury Park-moskeen, skriver avisen. Ifølge NRK har Finsbury Park-moskeen tidligere vært et samlingssted for ekstremister, men den skal ha tatt et oppgjør med egen ideologi rundt 2005.

Medarbeideren er en middelaldrende mann som har jobbet på klubben i over et tiår. Han ble snakket med av politiet, men ikke arrestert, og ble innlagt på sykehuset for å få sjekket sin psykiske helse, skriver The Sun.

Millwall har fryktet for å bli et mål for terrorister etter at en livslang fan, Roy Larner, 47, ble feiret som en helt for å ta forsvart seg og andre potensielle ofre mot London Bridge-angriperne i juni.

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *