18 prosent av Vadsøs innbyggere har innvandrerbakgrunn

Oslo er ikke alene om å ha en stor andel innbyggere med innvandringsbakgrunn. I den vesle Finnmarks-kommunen Vadsø, med 6154 innbyggere, har 18 prosent av innbyggerne ifølge tall fra Statistisk Sentralbyrå, innvandrerbakgrunn skriver avisen iFinnmark. 1107 av byens innbyggere er enten innvandrere eller er norskfødte med innvandrerforeldre (79 prosent)

Forrige fredag ble det kjent at nok en vadsømann, denne gangen av afrikansk opprinnelse, har reist ut av landet etter å ha blitt radikalisert. Myndighetene vet ikke hvor har reist. Han skal ha forsvunnet fra Norge i tidsrommet høsten 2016 til tidlig vinter 2017. Tidligere har to menn fra Vadsø med opprinnelse i Kaukasus reist til Syria for å tilslutte seg verdens mest brutale og farligste terrororganisasjon, Den islamske staten. Den unge mannen som ble arrestert med en bombe på Grønland i Oslo var også tidligere bosatt i Vadsø. Alle kom fra det samme treningsmiljøet.

Det store antallet terrorister fra den lille Finnmark-kommunen blir avfeid som ubetydelig av byens kommunalsjef Grethe Pleym. «Vi har bosatt et par tusen mennesker gjennom 20 år. Vi ønsker at ingen skal bli radikalisert, men vi må se det opp mot antallet vi har bosatt,» sier hun til avisen. Det er bare en prosentvis liten andel av alle innvandrerne i Vadsø som er radikalisert, mener hun.

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *