Høy bot for Facebook-kommentar om somalier

I Sverige har innvandrere med somalisk bakgrunn stått bak mye kriminalitet. Da representanten for det svenske Miljøpartiet i Järfälla, Jonas Serneholt, en kveld drakk alkohol og leste i en nettavis om en gruppevoldtekt som somaliere stod bak, sprakk det for ham. På Facebook kalte han somalierne for kreftsvulster. Nå har han fått en straff på 16 000 svenske kroner. Hadde han ikke tilstått sin brøde, og beklaget, ville straffen vært høyere ifølge dommen, skriver den svenske avisen Aftonbladet.

På en lukket Facebook-side med 9000 medlemmer skrev Jonas Serneholt: “Det er ikke første gang somalierne begår denne typen forbrytelse, uavhengig av formelt statsborgerskap, fordi statsborgerskap nesten ikke kontrollerer kjønnsorganene deres. Somalier er i det hele tatt en kreftformet svulst.” I følge Järfälla Tidning skrev han også at «det er slike folk Arbeidsformidlingen sluser ut som drosjesjåfører. De kommer ut i jobb med dårlig språkkunnskap, dårlig kvinnesyn, og ingen peiling på Stockholmregionenes geografi.»

“Jeg har hatt både gode og mindre gode erfaringer med somaliere som mennesker i det hele tatt,” sier han i ettertid. Han beklager det han skrev og unnskylder seg med at det var under påvirkning av alkohol. “Jeg beklager virkelig kommentaren jeg skrev og er trist for det, jeg har ikke målrettet mot noen. Jeg uttrykker ikke vanligvis meg selv som dette.»

I dag står Miljøpartisten uten jobben i partiet, uten partiverv, og med en bot å betale.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/a/bR1o3/miljopartist-doms-for-rasistiskt-facebookinlagg

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *