Sønn av Hamas-leder satt palestinske ledere på plass

FNs menneskerettighetsråd har hatt møte. Der ble Israel fordømt for brudd på menneskerettigheter av blant annet representanter for Nord Korea, Syria, Venezuela og de palestinske selvstyremyndighetene. Men en person slo tilbake, forsvarte Israel og la skylden for palestinernes problemer på deres egne ledere, Mosab Hassan Yousef, sønn av Hamas sin grunnlegger Sheikh Hassan Yousef, som i dag lever i USA.

Under den første intifadaen i 1987 til 1991 drepte Yasser Arafats PLO 942 palestinere. Det er mer enn det totale antall palestinerne som døde mens de angrep israelske soldater i samme tidsperiode, skriver United With Israel. Det stoppet ikke det internasjonale samfunnet fra å akseptere PLO (og senere dets datterselskap av Den palestinske myndighet) som “eneste legitime representant” for palestinerne i 1993.

Hvordan kommer palestinske ledere unna med å myrde og torturere sitt eget folk uten internasjonal fordømmelse? Det spørsmålet forsøker Mosab Hassan Yousef å gi et svar på.

Den palestinske delegasjonen til FNs Menneskerettighetsråd ble sittende i forundret stilhet og vantro da han forklarer hvordan palestinske ledere “skylder” på Israel for å avlede oppmerksomheten fra sine egne grusomheter.

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *