Israelsk etterretning hindrer terror

En talsmann for det israelske forsvaret sier til Israel Hayom at dusinvis av planlagte IS-angrep over hele verden har blitt oppdaget og stanset i den siste tiden, takket være intelligens samlet av Israel og delt med andre land. Det har spart mange liv. Torsdag avslørte den israelske sikkerhetstjenesten, Shin Bet, et eksempel fra deres eget land: Tre arabiske israelere fra den nordlige arabiske byen Umm al-Fahm ble arrestert i begynnelsen av september, mistenkt for å ha planlagt et skytingsangrep på Tempelhøyden i Jerusalem.

Said Ghasoub Mahmoud Jabareen, 26, og Firas Saleh Mahmoud Muhajanah, 24, som er identifisert som IS-sympatisører, ble arrestert med mistanke om «støtte til den islamske statens terroristgruppes morderiske ideologi, som inspirerte deres planlagte angrep, opplyser Shin Bet i en uttalelse. En tredje mistenkt, 16, ble arrestert som en medskyldig.

De tre ble arrestert etter en felles Shin Bet-Israel-politi-undersøkelse, som konkluderte med at Jabareen og den mindreårige hadde planlagt å gjennomføre et skytingsangrep på tempelhøyden, lik et terrorangrep 14. juli hvor to politimenn ble drept på det hellige stedet. Sikkerhetsstyrker som raidet de mistenktes hjem fant to våpen og ammunisjon, angivelig ment å bli brukt i angrepet. Under forhør innrømmet de mistenkte å støtte den islamske statens radikale ideologi, som de sa inspirerte dem til å planlegge angrepet.

“Takket være nøyaktig etterretning var Shin Bet i stand til å arrestere medlemmene i denne cellen før de kunne gjennomføre dette alvorlige angrepet,” sier en talsmann for Shin Bet. Han understreker at Shin Bet ser på alle  IS-sympatisører og alle som opprettholder kontakter med jihadi-gruppens operasjoner utenfor Israel, eller som opererer under regi av organisasjonen på israelsk jord, som en alvorlig sikkerhetstrussel.

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *