Hva skjer i Frankrike?

Den danske forfatteren og skribenten Søren Kern oppsummerer jevnlig hendelser med relasjon til islam i ulike land. I sin artikkel går han gjennom enkeltstående hendelser i Frankrike i juni. Det var muslimsk fastemåned og Kern viser til at innbyggerne i Paris-forstaden Mée-sur-Seine klaget over at en moske spredte bønner via utendørs høyttalere langt utover midnatt hver natt under Ramadan. Mourad Salah, en lokal muslimsk leder, sa at bystyret var skyld i støyen på grunn av manglende evne til å gi muslimer en større moske.

Her er noe av hva han ellers fant av problemer med franske muslimer i juni måned:

I en underskriftskampanje på Internett med tittelen: “Kvinner: En truet art i hjertet av Paris”, blir byens borgermester Anne Hidalgo kritisert for å ha latt store deler av byen bli en no-go-sone for kvinner. Hver natt befinner hundrevis av innvandrere fra Afrika og Midtøsten seg fortauene i flere bydeler for å skremme kvinner som går fra jernbanestasjonene Gare du Nord og Gare de l’Est til deres hjem fra å bruke klær som muslimene misliker, heter det i petisjonen. Skrik av “tisse” og “skitne hore” mot kvinnene er vanlige.

1. juni ble Sabre Lahmar, en 48 år gammel mann fra Algerie som har bodd i Bordeaux siden han ble frigitt fra Guantánamo Bay i 2009, siktet for å ha terroristforbindelser og satt i forvaring. Han mistenkes for å ha gitt økonomisk, logistisk og doktrinær hjelp til franske jihadister som planla å reise til Irak og Syria. Lahmar ble arrestert i Bosnia i 2001 etter å ha blitt anklaget for å ha planlagt å bombe den amerikanske ambassaden i Sarajevo.

Samme dag anklaget en gruppe fremtredende intellektuelle franske myndigheter for å dekke over mordet 4.april på en jødisk kvinne av sin muslimske nabo. Kobili Traoré, en 27 år gammel muslim, torturerte 66 år gamle Sarah Halimi og kastet henne ut av leiligheten hennes i tredje etasje. Brevet kritiserer påtalemyndigheten i Paris for å utelate hatkriminalitet i tiltalen. De siterte et opptak av hendelsen som ble gjort av en annen nabo. I det kan Traoré bli hørt å rope “Allahu Akbar” og kalle Halimi “skitten jøde”. Noen observatører mener at myndighetene dekket Halimis mord for å forhindre at den ville hjelpe Marine Le Pens presidentkampanje.

6. juni angrep Farid Ikken, en 40 år gammel mann fra Algerie en politimann foran Notre Dame-katedralen i Paris med en hammer. Regjerings talsmann Christophe Castaner sa at angrepet var en “isolert handling”. Ikken ble senere anklaget for “forsøkt på mord i forbindelse med et terroristforetak.” Anklager François Molins sa at Ikken ble radikalisert gjennom islamsk stats propaganda han fant på internett. Molins bekreftet også at Ikken, som hadde registrert en video som hevdet troskap til den islamske staten, var en tidligere journalist som lovlig bodde i Frankrike og som jobbet med en doktorgradsoppgave.

11.juni ble tre menn siktet for involvering i drapet på politimannen Xavier Jugelé i Paris 20. april ved å ha levere våpenet som drapsmannen Karim Cheufri brukte i forbindelse med drapet. Totalt fire mistenkte har blitt sikter for direkte eller indirekte å hjelpe Cheufri, som ble skutt etter etter å ha drept Jugelé og såret to andre politibetjenter på Champs-Elysées.

19 juni ble Adam Lofti Djaziri, en 31 år gammel jihadist fra Argenteuil-bydelen i Paris, drept da han kjørte sin bil, lastet med våpen og gassbeholdere, inn i en politibil på Champs-Elysées. Politiet sa at Djaziri hadde ment å bruke bilen som en bilbombe, men til alt hell eksploderte den ikke. Derfor ble ingen andre ble skadet i angrepet, som kunne drept mange dersom bilen hadde eksplodert slikt hensikten var. Djaziri hadde sendt et brev til sin familie like før angrepet der han sa at han hadde ønsket å reise til Syria, men at han hadde blitt stoppet fra å gjøre Det viste seg senere at selv om Djaziri hadde vært på en jihadistisk overvåkningsliste hadde han lov til å kjøpe skytevåpen.

23 juni ble fem jihadister dømt til 25 års fengsel for å ha vært knytte til den islamske staten. Mennene, alle i 20-årene, hadde blitt rekruttert av Omar Diaby, en fransk statsborger av senegalesisk avstamning som var kjent for å hjelpe krigere til Syria. Ali Abzouzi og Luck Manodritta ble dømt til henholdsvis seks og åtte år i fengsel. De to hadde tilbrakt flere måneder i Syria i 2013 og 2014. To andre, Cedric Belly og David Assila, ble gitt fire års fengsel for å ha forsøkt å bli med og å ha forberedt de andre. Diaby, også kjent som Omar Omsen, antas å ha rekruttert rundt 50 franske jihadister til å kjempe i Syria.

https://www.breakingisraelnews.com/92032/month-islam-multiculturalism-france-june-2017-opinion/?utm_source=Breaking+Israel+News&utm_campaign=c36aaabb85-BIN_oped_7_17&utm_medium=email&utm_term=0_b6d3627f72-c36aaabb85-86954221&mc_cid=c36aaabb85&mc_eid=9d2d6939aa#JWsbEZK7rYVWyQKt.97

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *