Aldri før har det vært mer populært å reise til Israel

Første kvartal i år kom det flere turister til Israel enn noensinne i landets historie i disse månedene. Nå fortsetter den oppadgående trenden for fullt viser tallene fra mai. Aldri før har det vært mer populært å reise til Israel. De israelske myndighetene mener ifølge Israel Hayom at årsaken er økt finansiering for reiselivsmarkedet og en endring i hvordan israelsk turisme markedsføres internasjonalt.

 Siden begynnelsen av 2017 har turismen brakt Israel en omsetning på 2,18 milliarder dollar, viser tall fra Turistdepartementet. I mai kom det 347.000 turister inn i Israel, en økning på 16,7% i forhold til mai 2016. I de første fem månedene av 2017 kom 1,43 millioner turister inn i Israel, en økning på ca. 25% i forhold til samme periode året før, og 23% høyere enn de fem første månedene i 2015. Tallene for mai 2017 er noe høyere enn for mai 2014, som holdt den forrige rekorden for innkommende turisme.

Til sammen fløy 303.000 turister til Israel i mai, mens 44.000 kom landeveien fra land fra Egypt eller Jordan.

“Antall turister de siste månedene viser at markedsføringsarbeidet bærer frukt. Det er ikke en tilfeldighet, det skyldes en klar politikk. Den positive trenden som har gått i over seks måneder gir et enormt bidrag til Israelsk sysselsetting og økonomi, og jeg er overbevist om at hvis vi jobber riktig, ser vi denne trenden videre i de kommende månedene,” sier turistministeren Yarvin Levin.

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *