Tysk finansminister: Vi kan lære toleranse av muslimene

Tysklands finansminister Wolfgang Schäuble mener vi kan lære toleranse fra islam. I et intervju med den tyske radiostasjonen Deutschlandfunk forrige onsdag, da han ble spurt om det islamistiske angrepet hvor 22 for det meste unge mennesker mistet livet, hevder den tyske politikeren at det voksende antall muslimer i Tyskland ikke representerer en trussel, men en læringsmulighet.

«Vi kan lære av dem. Mange menneskelige verdier er veldig sterkt realisert i islam. Tenk på gjestfrihet, og andre ting som, hva er det … Og også toleranse, tror jeg, for eksempel,” sier finansministeren til radiostasjonen. “Det er fanatisme, ikke bare i islam, som fører til forferdelige forbrytelser,” mener han, ifølge nettavisen Breitbart.

«Verdens store religioner forkynner alle budskapet om at man må se på andre som deres søstre og brødre, og at man må leve med den andre fordi mannen ikke kan leve alene,» sa Schäuble i radiointervjuet. Han fremhevet at «islam er en den av Tyskland. “Den som fornekter dette, benekter virkeligheten og er derfor ikke egnet til å være politikere, fordi politikken begynner med konfrontasjonen av virkeligheten,” la han til.

I samme intervjuet roste, Schäuble den tidligere amerikanske presidenten som “en mann som virkelig kan inspirere Folk, som få andre “, samtidig som han kritiserte USAs nåværende president Donald Trump for hans “America First” -plattform, og hevdet at “hvis tyskerne kunne velge mellom president Obama og hans etterfølger, ville et stort flertall av dem stemme på president Obama”. I likhet med Angela Merkel representerer Wolfgang Schäuble det kristendemokratiske partiet.

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *