Hvor mye koster Paris-avtalen

Verden raser mot USAs president Donald Trump etter hans beslutning om å trekke USA ut av avtalen om klimareduksjoner, den såkalte Paris-avtalen. I norske medier fremstilles den amerikanske presidenten som en person uten kunnskap som ikke tar hensyn til vitenskapelige fakta.

NRK intervjuet i Dagsrevyen lørdag flere barn i alderen rundt 10 år. Selv de forstod at Trump ikke hadde peiling. Men er det riktig at Trump baserer sin beslutning på et tynt beslutningsgrunnlag?

Danske Bjørn Loberg er president for Copenhagen Consensus Center. I denne videoen, utlagt av informasjonssenteret Prager University, viser han at avtalen har bagatellmessig betydning for reduksjon av klimagasser og reduserte temperaturer, mens den koster svimlende summer å gjennomføre. Stanford Energy Modeling Forum har regnet ut at den vil koste 100 000 000 000 000 dollar, og resultatet vil bli 0,3 grader fareheit lavere temperatur ved slutten av dette århundre. Enda mindre regnet i celsius.

Copenhagen Consensus er ifølge Wikipedia et prosjekt som søker å etablere prioriteter for å fremme global utvikling basert på teorien om velferdsøkonomi. Ideen til prosjektet kom fra professor Bjørn Lomborg . Opprinnelig ble prosjektet delfinansiert av den danske stat og tidsskriftet The Economist.

Er det korrekt at nesten alle vitenskapsmenn i verden mener at dagens menneskelige aktiviteter skaper farlige temperaturendringer?

 

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *