AP klager over nedleggelse av asylmottak

Arbeiderpartiet mot Fremskrittspartiet. Helga Pedersen mot Sylvi Listhaug. Er det årets første valgkampduell? Temaet er asylmottak. Arbeiderpartiets tidligere nestleder, og nåværende kommunalpolitisk talsmann på Stortinget, går til angrep på innvandringsministeren: Årsak: Hun er opprørt over at asylmottaket i Vadsø blir nedlagt av Utlendingsdirektoratet.

Selv om avgjørelsene om hvor asylmottak skal plasseres tas av Utlendingsdirektoratet og ikke av innvandringsministeren har hun sendt en mail til Sylvi Listhaug der hun stiller spørsmålstegn ved avgjørelsen om nedleggelsen av asylmottaket som er bygget for å huse 300 asylsøkere, og i dag bare er halvfullt. Nettavisen iFinnmark karakteriserer mailen som «krass».

«Det må tas hensyn til den geografiske spredningen i forhold til beredskap. Det er viktig at man har et mottak i Øst-Finnmark. Her var Vadsø avgjørende da det kom mange asylsøkere over grensa i 2015. Vi får håpe at det ikke skjer igjen, men man kan jo aldri vite», sier Pedersen til iFinnmark.

I brevet til innvandringsministeren skriver hun at hun mener det er rart at regjeringen ikke ser verdien av å ha en infrastruktur på mottakssiden i Øst-Finnmark for framtiden.

Helga Pedersen er for øvrig ikke den eneste som reagerer sterkt mot nedleggelsen av asylmottaket. Det har etter hvert utviklet seg til å bli nærmest en hjørnesteinsbedrift i byen, og det var et sjokk for byens politikere og samfunnstopper at det nå vil bli nedlagt.  Redaktøren for iFinnmark skriver blant annet på lederplass om alle problemene det vil påføre den lille byen nord i Norge som har 6154 innbyggere:

«Det vil bli færre barnehagebarn og skoleelever, færre som har behov for legehjelp, færre som handler i butikkene. Næringsaktører som i dag leverer tjenester til mottaket, mister en kunde. Og medlemsmassen i lag- og foreninger krymper, vi vil se færre barn på brytematta, færre barn på håndballbanen».

Facebook Comments

En tanke om “AP klager over nedleggelse av asylmottak

  • 7. juni 2017 på 00:13
    Permalink

    Sånne folk er ubrukelige, ufattelig at noen kan stemme på henne

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *