Trump skjelte ut Abbas

Trump ga den palestinske presidenten Mahmoud Abbas det glatte lag under møtet med ham i forbindelse med den amerikanske presidentens besøk i Israel. Der beskylte Trump Abbas for å ha løyet for ham, og hevet stemmen så kraftig at Abbas satt i taust sjokk i flere minutter før samtalen fortsatte, skriver den amerikanske tenketanken Clarion Project, som viser til en reportasje i et israelsk fjernsynsprogram som siterer en navngitt amerikansk kilde som var til stede under møtet.

 

“Du lurte meg i DC! Du snakket der om din forpliktelse til fred, men israelerne viste meg ditt engasjement i incitament mot Israel, ” skal Trump ha sagt til Abbas. TV-selskapet hevder at Abbas var sjokkert i stillhet i noen minutter før møtet fortsatte. Abbas skal senere ha bekreftet hendelsen i et møte med PLO-ledere.

Under en felles pressekonferanse i Det hvite hus under Abbas ‘siste tur til Washington, sa den palestinske presidenten: “Vi oppdrar vår ungdom, våre barn, våre barnebarn i en fredskultur.” Etter å ha møtt den israelske statsministeren Benjamin Netanyahu i Jerusalem, og den palestinske presidenten Mahmoud Abbas i Betlehem konkluderte Trump med at de palestinske selvstyremyndighetene slettes ikke oppdrar palestinske barn til fred.

 

Israelerne kunne dokumentere gjennom videopptak at barneprogram sendt på palestinsk TV tvert imot oppfordrer til hat mot jøder og at det er vanlig at gater, plasser og bygninger i de palestinske områdene oppkalles etter terrorister og drapsmenn.

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *