Etter Trumps besøk i Saudi Arabia: Qatar utviser Hamas-ledere

Under sitt møte med arabiske ledere i Saudi Arabia for mindre enn to uker siden satt Donald Trump Hamas i bås med andre terrororganisasjoner. Han listet opp organisasjonen sammen med ISIS, al-Qaida og Hizbollah. Nå utviser Qatar ledende Hamas-topper.

Ifølge den israelske avisen Ynet News hevder libanesiske medier at fremtredende Hamas-figurer har mottatt en liste over medlemmer som må forlate Doha; Den inkluderer blant annet personer som er ansvarlige for koordinering med Hamas sitt lederskap på Vestbredden. Den libanesiske nettavisen viser til diplomatiske kilder. En utsending fra Qatar skal ha hatt møte med fremtredende Hamas-figurer for å overlevere listen.

Den libanesiske avisrapporten antydet israelsk involvering i saken. Utsendingen fra Qatar skal ha sagt at utvisningene skjer på grunn av ytre press, og det antas at det siktes til Donald Trump og indirekte til Israel.

En av Hamas-medlemmene som er bosatt i Qatar, der han satt trygt og godt på et luksushotell under hele den siste Gaza-krigen, er Khaled Mashaal, leder av Hamas politiske kontor. Det er uklart om han står på listen over utviste Hamas-medlemmer ettersom Al Mayadeen ikke gjengir navnene på de utviste terroristene, skriver Ynet.

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *