Islam tar over

Det var 1,8 milliarder muslimer i verden i 2015, eller rundt 24 prosent av menneskeheten, ifølge det amerikanske forskningssenteret Pew Research Center. Dette gjør islam til verdens nest største religion, etter kristendommen, men det er den raskest voksende religionen. Pew Research Center forutser at det med dagens demografiske trender vil bli flere muslimer enn kristne innen år 2100.

0 prosent av verdens muslimer er arabere som bor i Midtøsten og Nord-Afrika. Et flertall – 62 prosent – av verdens muslimer er ikke-arabere og bor i Asia-Stillehavsområdet, inkludert Indonesia, India, Pakistan, Bangladesh, Iran og Tyrkia. Faktisk er den største muslimske befolkningen i dag ikke-arabisk, og bor i Indonesia. Ifølge forskningssenteret vil India, som vil fortsette å være flertall-hinduistisk, ha den største muslimske befolkningen innen 2050.

I USA er kun en prosent av befolkningen muslimsk. I 2050 vil det ha steget til 2,1 prosent. Annerledes er det i Europa, der 10 prosent av befolkningen forventes å tro på islam i 2050. «Stort sett på grunn av lave fruktbarhetsnivåer over hele kontinentet, er Europa det eneste området i verden hvor den samlede befolkningen forventes å synke i totalt antall (med nesten 50 millioner) mellom 2010 og 2050.

Antall kristne i Europa forventes å falle med rundt 100 millioner, fra 553 millioner til 454 millioner, og en stadig mindre andel av verdens kristne vil bo i Europa,» fant Pew Research Center i en tidligere rapport fra 2015.

Det er to hovedfaktorer bak den raske projiserte veksten av islam, og begge involverer enkel demografi, heter det i den ferskeste rapporten fra Pew Research Center. Muslimer har flere barn enn medlemmer av andre religiøse grupper. Rundt om i verden har hver muslimsk kvinne et gjennomsnitt på 2,9 barn, sammenlignet med 2,2 for alle andre grupper kombinert.

Muslimer er også den yngste (medianalderen på 24 år i 2015) av alle større religiøse grupper, syv år yngre enn medianalderen til ikke-muslimer. Som et resultat er en større andel muslimer allerede, eller vil snart være, i en alder da de begynner å ha barn. Dette, kombinert med høye fruktbarhetsgrader.

Selv om det ikke endrer den globale befolkningen, bidrar innvandringen til å øke den muslimske befolkningen i noen regioner, inkludert Nord-Amerika og Europa.

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *