Gir støtte til terrorister tilsvarende 20 prosent av bistandsmidlene

På ett år, i 2016, brukte de palestinske selvstyremyndighetene, som mottar store bistandsmidler fra Norge, rundt 322 millioner dollar på pengestøtte til terrorister.

Det opplyste brigadegeneral Yossi Kuperwasser, tidligere leder av Military Intelligence Research Division, under en høring i den israelske nasjonalforsamlingens utenriks- og forsvarskomite mandag denne uken, skriver den israelske avisen Ynet News.

Det har lenge vært kjent at de palestinske selvstyremyndighetene under ledelse av president Abbas bruker millioner av dollar årlig til å betale stipend til familiene til terrorister som enten er fengslet i Israel eller ble drept mens de utførte terrorangrep mot israelere. En praksis som Israel har fordømt gjentatt ganger. Men omfanget sjokkerer.

Ifølge den israelske eksperten utgjør beløpet 7 prosent av de palestinske myndighetenes totale lønnsbudsjett og det tilsvarer 20 prosent av den utenlandske bistanden som ble mottatt i 2016 fra Norge og andre land.

Lederen for utenriks- og forsvarskomiteen, Avi Dichter, mener at de palestinske myndighetenes oppmuntring til terror gjennom den økonomiske hjelpen de gir til terrorister og deres familier står i veien for å få satt i gang en fredsprosess.

 

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *