Til Danmark med 20 barn, men foreløpig kun med den ene konen

Daham Mamoud Hasan har fått flyktningstatus i Danmark etter å ha rømt fra krigshelvete i Syria. Han sier til Ekstra Bladet at han er for syk til å jobbe på grunn av savnet av de 12 barnene som enda ikke er kommet til Danmark. Men det er i ferd med å rette seg opp. 8 av hans 20 barn med hans tre koner er allerede på plass, og de andre har fått tillatelse til å komme til Danmark etter familiegjenforeningsreglene. Hans ene kone bor også i Danmark. Når hele familien, minus to av konene, er samlet, vil han kunne få 214 000 danske kroner i barnetrygd pr. år.

Når de mange barnene er på plass i Danmark, vokser opp og blir i gifteklar alder, må det regnes med en betydelig ny familieforøkning. For Hasan sier ifølge Den Korte Avis til Ekstra Bladet at han ikke vil akseptere at noen av hans 20 barn gifter seg med ikke-muslimer. Dersom de vil gifte seg med en etnisk danske forutsetter det at han eller hun konverterer til islam. Så mange av ektefellene må mest sannsynlig hentes fra et muslimsk land.

 

På grunn av den store barneflokken har Daham Mamoud Hasan fått tildelte et stort hus og nødvendig velferdsgoder til å leve av. Men ikke nok, mener han selv. «Danskene har ikke gitt meg noe. Det er trangt,» sier han til TV2 Nyhetene 24.mai, ifølge Den Korte Avis.

ilusterasjons bilde

Hans to gjenværende koner har ikke fått komme til Danmark på familiegjenforening, siden Danmark kun godtar en kone pr. flyktning, men Den Korte Avis mener likevel det er mulig for den barneproduktive familiefaren å få leve sammen med dem i fremtiden. Men da må de komme til Danmark for å søke om selvstendig flyktningstatus. Det får nesten alle som kommer til Danmark fra Syria i dag, skriver avisen.

http://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/flygtning-med-20-boern-og-tre-koner-ville-ikke-til-danmark/6097309

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *